Dewan Negara nyurung pangembangan pariwisata Hengqin
toto

Dewan Negara nyurung pangembangan pariwisata Hengqin

Dewan Negara China ngetokake pratelan ing dina Senin yen dheweke wis setuju, ing prinsip, kanggo proposal sing diangkat kanggo ngembangake Hengqin minangka “pulo kanggo rekreasi lan pariwisata internasional”.

Pernyataan kasebut ditujokake marang pamrentah provinsi Guangdong lan Komisi Pembangunan lan Reformasi Nasional. Nanging rincian proposal kanggo nggawe Hengqin minangka tujuan internasional kanggo luang lan pariwisata ora kalebu ing statement Senin.

Panguwasa Cina nggambarake Hengqin minangka tarik kanggo turis, kanthi atraksi non-game kanggo nglengkapi kasino Macau lan sorotan pariwisata. Hengqin iku jejere Macau. A dalan gedhe lan jembatan gabung karo pulo menyang distrik Cotai Macau.

Inisiatif sing diusulake kanggo Hengqin selaras karo kabijakan China daratan kanggo promosi pangembangan Wilayah Teluk Besar Guangdong-Hong Kong-Makau. Rencana njelaske nganggo bentuk garis kanggo Greater Bay Area – diterbitake ing Februari – kasebut Hengqin bakal dikembangaké dadi “dhuwur-standar internasional luang lan pariwisata pulo” kanggo “nglengkapi pembangunan Macau dadi pusat pariwisata lan luang donya”.

Pernyataan Senin saka Dewan Negara ujar manawa pangembangan Hengqin uga kudu ndhukung “diversifikasi ekonomi moderat” Macau.

Pernyataan kasebut uga nyaranake yen Hengqin kudu “aktif ngupayakake” pembangunan minangka “zona pilot perdagangan bebas”, lan pulo kasebut uga kudu dipanggonke minangka tujuan “ramah lingkungan”.

Usul kanggo ngembangake Hengqin minangka “pulo kanggo luang lan pariwisata internasional” diajukake menyang Dewan Negara setahun kepungkur, miturut laporan media daratan China.

Sadurunge iki announced inisiatif pemerintah, sawetara proyèk pariwisata non-game ngrancang utawa dikembangaké dening perusahaan Hong Kong-kadhaptar https://merciainstitute.com/ – sawetara operator casino basis Macau – wis ana ing Hengqin.

Lai Fung Holdings Ltd sing kadhaptar ing Hong Kong ngembangake atraksi non-game multi-phase sing jenenge “Novotown” ing Hengqin . Tahap pisanan situs Novotown kalebu Lionsgate Entertainment World ; ajang disebut National Geographic Ultimate Explorer; lan Hengqin Hyatt Regency Hotel antarane atraksi sawijining. Panggonan tema Lionsgate kudu mbukak ing separo pisanan taun Togel SDY ngarep lan diterangake minangka “pengalaman interaktif njero ruangan kanthi tema film pisanan ing Asia” kanggo studio film Hollywood.

Macau casino operator Galaxy Entertainment Group Ltd uga wis kasebut ing filings perusahaan sing planning ngembangaken “Resort Integrasi Kapadhetan rendah” ing bingkisan tanah ing Hengqin. Macau Legend Development Ltd sing kadhaptar ing Hong Kong, promotor komplek Macau Fisherman’s Wharf, uga duwe saham ing kompleks perbelanjaan anyar sing diarani “PONTO” ing pulo Hengqin, amarga dibukak ing pungkasan taun iki.

Nanging kanggo ngedongkrak perdagangan pariwisata antarane Hengqin lan Data SDY Macau, wis swara ing industri game Macau sing disaranake easing formalitas wewatesan antarane rong panggonan kudu diwanti-wanti.